Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Ondernemend, actueel en vakkundig

older | 1 | 2 | (Page 3)

  0 0

  Het research laboratorium van het Amerikaanse leger is in het bezit van meer van 300 patenten op allerlei verschillende materialen. De inhoud van een selectie uit die patenten is nu online gezet, in de hoop er marktpartijen bij te vinden. Er zitten ook coatingpatenten bij.

  0 0

  Het Amsterdamse bedrijf in biobased grondstoffen Aviatum is een jouint-venture aangegaan met BASF. Het gezamenlijke bedrijf, Synvia, ook gebaseerd in Amsterdam, gaat zich toeleggen op de productie en wereldwijde verkoop van FDCA en PEF.

  0 0

  Een Finse onderzoeker, ondersteund door twee Amerikanen, heeft een materiaal ontwikkeld dat als een 'huid' over een bouwconstrucite kan worden aangebracht en dan breuken in het onderliggende materiaal of de doordringing van chloriden detecteert.

  0 0

  Tien procent van de stoffen die samen het epoxy houtrotreparatiemiddel Dry Flex Cool van Repair Care vormen is nu bio-based. De fabrikant spreekt van een mijlpaal die tegelijk een eerste stap is.

  0 0
 • 01/05/17--04:53: Onverwoestbare coating
 • Chemici van de Harvard University in Amerika hebben een polymeer ontwikkeld dat in de vorm van een 2k-coating nagenoeg onverwoestbaar is.

  0 0

  Het inspecteren van de coatinglaag van ballasttanks, torens, off-shore-installatie en andere moeilijk bereikbare plaatsen kan veiliger en sneller met behulp van drones. AkzoNobel werkt aan een inspectiesysteem dat eind dit jaar operationeel kan zijn

  0 0

  Het Amsterdamse chem-tech bedrijf Avantium gaat samen met AkzoNobel, energieleverancier RWE, Staatsbosbheer en ontwikkelingsbedrijf Chemport Europe een proffabriek bouwen in Delfzijl. Daar worden polymeren gemaakt op basis van suikers die uit houtsnippers gewonnen worden.

  0 0

  Onderzoekers van de universteit van Teheran, Iran, zijn er in geslaagd om een watergedragen polyurethancoating te maken met onder andere zonnebloemolie als basis. Daarover publiceren ze in het aprilnummer van Progress in Organic Coatings.

  0 0

  Het consumentenmerk Flexa introduceert een innovatie in witte muurverven: een verf die nat licht roze is, maar bij opdrogen helder wit. Het maakt het schilderen van wit-over-wit gemakkelijker, denkt de fabrikant.

older | 1 | 2 | (Page 3)